Tom

Olen koulutukseltani fysioterapeutti, lymfaterapeutti ja lymfaterapian opettaja. Valmistuin lääkintävoimistelijaksi (nykyinen fysioterapeutti) Helsingistä 1985 ja lymfaterapeutiksi saksalaisen Földi-koulun kurssilta 1990.

Työskenneltyäni assistenttina noin kymmenellä saksalaisen lymfakoulu InnAkademien kurssilla Suomessa ja Saksassa 1995-1998 minun oli mahdollista suorittaa lymfaterapian opettajan tutkinto Hannoverissa toukokuussa 1998. Tämän jälkeen olen toiminut opettajana 55 kurssilla, joilta on valmistunut arviolta 780 uutta lymfaterapeuttia. Suomenruotsalaisen taustani ansiosta minulla on ollut mahdollisuus järjestää lymfaterapeutin koulutusta myös Ruotsissa.

Järjestän Lymfahoidon Kokonaisuus (LYKO) –koulutuksia yhteistyössä Suomen Lymfahoito ry, Lymfterapi i Finland rf:n kanssa. Olen SLH ry:n varapuheenjohtaja ja koulutusvastaava. Peruskoulutusten lisäksi järjestämme vuosittain kertaus- ja jatkokoulutuksia lymfaterapeuteille. Pyynnöstä pidän luento- ja koulutustilaisuuksia myös asiakkaille ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille ympäri Suomea.

Kouluttaminen ja opettaminen on aina ollut minulle läheistä. Tähtään siihen, että opetus on ymmärrettävää ja helposti omaksuttavaa. Osallistun vuosittain kansainvälisiin kongresseihin voidakseni jakaa koulutuksissani alan uusinta tietoa ja kehittyäkseni työssäni kouluttajana ja terapeuttina. Kouluttamisen lisäksi teen myös kaiken aikaa käytännön työtä fysioterapeuttina ja lymfaterapeuttina.

Tällä hetkellä otan vastaan asiakkaita INTO Terveys Oy:ssä Helsingin Kalasatamassa, missä hoidan turvotusten lisäksi myös tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja. Olen suorittanut Steccon Faskiamanipulaatio-koulutukset, jotka antavat lisätyökaluja kummankin asiakasryhmän hoitoon.

Suomen Lymfahoito ry on yhdessä Suomen Vodder-lymfaterapeutit ry:n kanssa järjestänyt kaksi Pohjoismaista lymfologiakongressia Suomeen, viimeisen syksyllä 2018. Olen istunut kummankin kongressin järjestelytoimikunnassa, mikä on antanut tilaisuuden tutustua moniin ulkomaisiin ja kotimaisiin alan ammattilaisiin. Verkostoituminen antaa hienon mahdollisuuden saada ja jakaa kokemuksia ja tietoa.